Zeker drie gewonden bij schietincident op basisschool South Carolina

Bij een schietincident op een basisschool in de het Amerikaanse Townville (South Carolina) woensdag zijn twee kinderen en een leraar gewond geraakt. Een van hen, een zesjarige jongen, raakte zwaargewond.

Dat meldt CNN News. De vermoedelijke dader, een 14-jarige jongen, is door de politie gearresteerd. Hij had voor de schietpartij op de school thuis al zijn 47-jarige vader doodgeschoten. Daarna reed hij in zijn pick-up truck twee kilometer verderop naar de school en ramde het hek van de speelplaats, waarna hij om zich heen begon te schieten.

De verdachte was nog nooit eerder op de basisschool geweest en had voor zover bekend geen relatie met de slachtoffers. Zijn motief is nog onbekend. Autoriteiten sluiten uit dat het om een rassenkwestie gaat, omdat zowel de schutter als zijn slachtoffers wit zijn. 

"Op dit moment zijn we de situatie aan het onderzoeken", aldus de directeur Scott Stoller. "We zijn patiënten aan het behandelen. Een van de kinderen is met een helikopter naar het traumacenter gebracht."

Brandweerman

Een vrijwillige brandweerman wist de jonge schutter te pakken en hield hem vast totdat de politie arriveerde. Daarmee gaf hij een leraar de kans om met de leerlingen de school in te vluchten. De jongen kwam nooit het gebouw binnen. 

Op de school waren zo'n 280 kinderen aanwezig. De schietpartij is de laatste in een reeks bloedige schietpartijen op Amerikaanse scholen. Hierdoor wordt iedere keer weer de discussie gevoed om het recht van burgers af te schaffen om wapens te dragen.

Zo vond eerder deze maand een schietincident plaats op een middelbare school in Texas, waarbij een 14-jarig meisje verschillende studenten verwondde. Zij pleegde daarna zelfmoord. 

Bekijk beelden van vlak na het schietincident

Tip de redactie