Bijna 3,5 jaar na de moord op topvolleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein is woensdag bij het Provinciale Hof van Murcia (Zuidoost-Spanje) onder grote belangstelling het proces tegen de vier verdachten begonnen. 

Het misdrijf leidde indertijd tot grote opschudding, zowel in Spanje als Nederland.

De moeder van Visser en andere familieleden zijn uit Nederland overgekomen om het proces bij te wonen. Ze willen geen commentaar geven.

Het proces is achter gesloten deuren begonnen met de samenstelling van de volksjury. Die bestaat uit negen burgers en twee reserves.

De openbare aanklager eist vijftig jaar celstraf voor de Spanjaard Juan C., zakelijk manager van de profvolleybalclub uit Murcia, waar Visser tussen 2009 en 2011 bij speelde. Hij zou het misdrijf beraamd hebben om een zakelijk geschil met Visser en Severein.

Lichamen

Visser claimde een loonachterstand van 60.000 euro bij de volleybalclub Murcia 2005. Door financiële problemen werd de club opgeheven in juli 2011. Tegen de Roemenen Valentin I. en Constantin S., die C. zou hebben ingehuurd om de moorden op de twee Nederlanders uit te voeren, eist het parket eveneens vijftig jaar cel.

De verminkte lichamen van Visser en Severein werden twee weken na de moord gevonden in een citroenboomgaard in Alquerías op vijf kilometer van Murcia. Tegen de eigenaar van de gaard, Serafín de A., is drie jaar cel geëist voor toedekking van het misdrijf.