IS-strijder roept op tot geweld tegen soldaten België

Rachid Kassim, een beruchte Franse jihadist en IS-kopstuk, heeft maandag vanuit Irak een oproep tot terreur tegen Belgische soldaten. De zuiderburen nemen de dreiging zeer serieus.  

De jihadist verspreidde foto's en volledige namen van Belgische soldaten met daarbij de vermelding: "Een opdracht voor mijn broeders in België." 

De oproep werd woensdag pas door autoriteiten bekend gemaakt om de beveiliging van de soldaten te regelen.

Kassim wil al langer sympathisanten in Europa tot terreur aanzetten. Hij wordt ook in verband gebracht met de aanslagen in Nice, waar een terrorist met een vrachtwagen op een mensenmassa inreed en waarbij 86 mensen omkwamen.

Leger en veiligheidsdiensten zijn extra gealarmeerd omdat juist Rachid Kassim de boodschapper is. Hij plaatste naast de foto's en namen ook woonplaatsen van de soldaten op berichtendienst Telegram.

Beveiliging

Enkele Belgische militairen worden beveiligd in reactie op de onthulling van foto's en volledige namen van zes Belgische soldaten door een Franse jihadist.

Het federaal parket erkende woensdag dat het heeft gevraagd de informatie 24 uur achter te houden om de beveiliging van militairen op orde te krijgen. De geplaatste informatie was afkomstig van Facebookpagina's, die inmiddels zijn aangepast. Het parket zet het onderzoek voort.

Lees meer over:
Tip de redactie