Een van de vier slachtoffers van de schietpartij van de nacht van zondag op maandag in een buitenwijk van de Zweedse stad Malmö is overleden aan zijn verwondingen.

Het gaat om een 19-jarige man, meldt de Zweede krant Sydsvenskan. Naar verluidt werd hij in zijn hoofd geschoten, maar dit kan nog niet bevestigd worden door de politie.

De andere slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis en zijn in de nacht van zondag op maandag door de politie verhoord. De slachtoffers zouden bekenden zijn van de politie.

De mensen werden neergeschoten terwijl zij in een auto zaten. Ooggetuigen melden dat er tussen de tien en twintig keer geschoten is, mogelijk met automatische wapens. Daarbij werd ook een huis geraakt. Volgens de politie zou een verdwaalde kogel bijna een kind hebben geraakt.

De politie is een grote zoekactie gestart naar de daders. Die zouden zijn gevlucht op een brommer. De auto werd achtergelaten. Volgens de politie is er eerder sprake van een afrekening in het criminele circuit dan van een terroristische aanslag.

Video: Dode en meerdere gewonden bij schietpartij Malmö

Dode en meerdere gewonden bij schietpartij Malmö
Dode en meerdere gewonden bij schietpartij Malmö