De politie in de Amerikaanse stad Baltimore is op zoek naar drie schutters die zaterdag het vuur hebben geopend en vervolgens op de vlucht zijn geslagen. 

Acht mensen raakten gewond, onder wie een driejarig meisje en haar vader, meldt CBS News.

De politie laat weten dat de gewonden in het ziekenhuis zijn opgenomen en niemand in levensgevaar verkeert. De verdachten zijn te voet gevlucht, nadat de drie vermoedelijk met een shotgun en handwapens schoten losten in het oostelijke deel van de stad.

Burlington

Ook in een winkelcentrum in het plaatsje Burlington vond dit weekend een schietpartij plaats. Daar kwamen zeker vijf personen om het leven. Nog een ander persoon raakte gewond. Het slachtoffer verkeert in kritieke toestand. 

Een man die verdacht wordt van de daad is zaterdagavond (lokale tijd) opgepakt, aldus een woordvoerder van de politie in de staat Washington.

Winkelcentrum

De verdachte was na het schietincident gezien toen hij naar een snelweg in de buurt van het winkelcentrum liep. Uiteindelijk arresteerde de politie hem zonder verdere problemen in zijn woonplaats, het nabijgelegen plaatsje Oak Harbor.

De politie zei nog geen aanwijzingen over het motief van de dader te hebben.