De politie in het Amerikaanse Charlotte heeft twee video's vrijgegeven van de schietpartij waarbij een donkere man door een agent werd doodgeschoten. 

De beelden maken niet duidelijk of het slachtoffer, Keith Scott, zelf een wapen droeg. Het ene filmpje is gemaakt met een bodycam van een van de agenten, het andere filmpje vanuit de politie-auto

Politiechef Kerr Putney laat weten dat de beelden alleen "onvoldoende'' zijn om te bewijzen dat de verdachte een wapen in zijn hand had. "Je kan iets in de hand zien en dat hij richtte op een agent'', aldus Putney over het videomateriaal.

Bekijk de beelden (let op: schokkend): 

Politie Charlotte geeft beelden van dodelijke schietpartij vrij
Politie Charlotte geeft beelden van dodelijke schietpartij vrij

Wapen

De politie gaf eerder nog aan dat videomateriaal zou bewijzen dat Scott een wapen droeg. De politie heeft naast de videobeelden ook foto's vrijgegeven van het vuurwapen en de cannabis die Scott bij zich zou hebben.

Op 20 september werd Scott door een politieagent gedood in een auto op een parkeerplaats. Honderden mensen gingen de straat op nadat de 43-jarige donkere Amerikaan werd gedood door een eveneens donkere agent. Het incident vond plaats op een parkeerplaats op de universiteitscampus.

Ongewapend

Volgens de dochter van het slachtoffer was haar vader niet gewapend. Zijn familie stelde dat het slachtoffer in de auto een boek zou hebben zitten lezen, waarna hij met een stroomstootwapen werd aangepakt en met een vuurwapen werd neergeschoten.