Een twaalfjarige jongen is op een school in het westen van Duitsland door ten minste een medescholier bijna doodgeslagen.

De politie heeft dit zaterdag bevestigd, nadat sprake was geweest van zware mishandeling "mogelijk gepleegd door medescholieren".

Volgens de krant Bild is de hoofdverdachte ook een twaalfjarige jongen, maar de politie zou meer scholieren aan de tand willen voelen.

De afdeling moordzaken van het politiedistrict Bonn onderzoekt samen met het Openbaar Ministerie de buitengewoon zware mishandeling op een school in Euskirchen. Een lerares zag donderdagmiddag het slachtoffer, Eric, die verward was en over hevige pijn klaagde.

Ze sloeg alarm en de jongen is eerst naar een ziekenhuis in Euskirchen, ten zuidwesten van Bonn, gebracht. Daar werd onmiddellijk vastgesteld dat zijn toestand zo ernstig was dat hij met een traumahelikopter naar Keulen is gevlogen.

Hij is nog steeds in levensgevaar volgens Duitse media, die diep geschokt over het voorval berichtten. Volgens aanklager Robin Fassbender zijn de enorme verwondingen die de jongen heeft opgelopen slechts te verklaren door massaal gebruik van geweld.

Fassbender zei nog nooit een zaak te hebben meegemaakt waarbij het slachtoffer van dergelijk grof geweld zo jong was.