Jeremy Corbyn is zaterdag herkozen als leider van de Labourpartij. Corbyn versloeg zijn uitdager Owen Smith met ruime cijfers.

Corbyn kreeg 61,8 procent van de stemmen, daarmee won de Labourleider met een ruimere marge dan een jaar eerder, schrijft BBC News.

In totaal hebben een half miljoen partijleden en geregisteerde supporters hun stem uitgebracht. Corbyn won 313.209 stemmen tegenover 193.229 voor Smith.

Corbyn zegt zich "vereerd" te voelen om herkozen te zijn na maanden van onrust over leiding binnen Labour. Met zijn winst is er voorlopig een einde aan de kritiek op hem binnen de partij. Volgens Corbyn is het aantal leden van de partij verdrievoudigd sinds de lente van dit jaar. 

Video: Corbyn bedankt voor de steun

Brexit

Vooral na het referendum over de Brexit werd Corbyn verweten dat hij zich nauwelijks had laten zien of horen. Tevens vonden zijn tegenstanders dat hij een te linkse koers had uitgezet voor de partij.

Corbyn haalde tijdens zijn toespraak na herkozen te zijn ook nog uit naar de regering van Theresa May. Die zou volgens hem niet nieuw zijn, maar enkel een andere versie zijn van David Camerons regering.

Corbyn herkozen