In Kentucky is vrijdag opnieuw een persoon aangehouden die verkleed was als clown en op de loer lag in de bosjes.

De politie in de Amerikaanse staat heeft de laatste tijd te maken met een golf van meldingen over clowns die kinderen het bos in proberen te lokken, meldt de BBC.

Vrijdag werd een 20-jarige man opgepakt voor wanordelijk gedrag en het dragen van een masker in de openbare ruimte. De man was van top tot teen gekleed in een clownskostuum en kroop tussen de bomen door in de buurt van een appartementencomplex.

De recente meldingen van clowns, in vaak 'angstaanjagende' kostuums, hebben op meerdere plekken voor onrust gezorgd in de Verenigde Staten. In zeker zes staten zijn soortgelijke meldingen gedaan. Zo werden de laatste weken in North Carolina, South Carolina, Alabama, Georgia en Kentucky clowns gespot.

De politie van Barbourville (Kentucky) waarschuwt mensen op Facebook om niet in een clownspak op pad te gaan. Wie dat wel doet kan verwachten dat hij wordt opgepakt. "Publiekelijk als clown verkleed gaan kan leiden tot gevaarlijke situaties, voor jou en voor anderen", stelt de politie in een verklaring.