De politie in de Amerikaanse stad North Carolina heeft een verdachte gearresteerd voor de moord op een demonstrant. Het slachtoffer werd woensdag tijdens een protest tegen politiegeweld in zijn hoofd geschoten.

Een dag later bezweek de 26-jarige Justin Carr aan zijn verwondingen. Volgens de politie is de verdachte vrijdagochtend (lokale tijd) aangehouden. Details omtrent de rol van de verdachte zijn niet prijsgegeven.

Het protest ontstond nadat een 43-jarige zwarte Amerikaan door de politie werd doodgeschoten door een eveneens zwarte agent. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van een universiteitscampus.

De situatie liep uit de hand toen betogers tijdens de protestmars agenten omsingelden. De politie gebruikte traangas en rubberen kogels om de betogers uiteen te drijven. Tientallen mensen werden gearresteerd.

Bij een van de demonstraties werd Carr in zijn hoofd geschoten. De politie zegt niet verantwoordelijk te zijn voor het schot en heeft nu dus een verdachte aangehouden.

Inmiddels hebben de autoriteiten een avondklok ingesteld in Charlotte. In de nacht van donderdag op vrijdag was het al rustiger op de straten.

Video-overzicht: Politiegeweld in de Verenigde Staten

Overzicht: Politiegeweld in de Verenigde Staten
Overzicht: Politiegeweld in de Verenigde Staten