De advocaten van de beklaagden in de zaak van de moord op het Nederlandse stel Lodewijk Severein en Ingrid Visser zijn er niet in geslaagd een deal met de aanklagers te sluiten.

De krant La Verdad de Murcia meldt donderdag dat overleg tussen de advocaten en aanklagers en raadslieden van nabestaanden woensdag vruchteloos is gebleven.

De verdediging wilde voor de drie hoofdverdachten twintig jaar cel, terwijl de aanklagers vijftig jaar eisen wegens moord. Als er een overeenkomst was bereikt, zou een proces niet nodig zijn geweest. Het proces moet 28 september beginnen en duurt naar verwachting tot half november.

De Nederlandse volleybalster en haar partner werden half mei 2013 in de omgeving van Murcia op gruwelijke wijze vermoord. Visser had van 2009 tot 2011 in de stad gespeeld bij de club CAV Murcia 2005. Hoofdverdachte Juan Cuenca Lorente was onder meer manager bij die club. Hij zou een conflict met het Nederlandse stel hebben gehad.

Zakenpartners

Over de achtergronden heeft justitie nauwelijks iets bekendgemaakt. De volleybalclub ging in 2011 ten onder en liet grote schulden achter, onder meer aan Visser.

Severein en Cuenca werden zakenpartners. Severein zou samen met Cuenca hebben geprobeerd om nog zo veel mogelijk uit de failliete club te slepen. Kennelijk werd Severein daarbij een blok aan het been van Cuenca.

Cuenca zou voor enkele duizenden euro's de twee Roemeense hoofdverdachten,Valentin Ion en Constantin Stan, hebben ingeschakeld om het Nederlandse stel uit de weg te ruimen.

Vakantiewoning

Dat gebeurde in een vakantiewoning in Molina de Segura, 8 kilometer ten noordwesten van Murcia. Spaanse media spreken van een van de wreedste misdaden van de afgelopen decennia.

De stoffelijke resten werden in zakken gedaan en in een boomgaard circa 15 kilometer oostelijker begraven. De eigenaar van de boomgaard, Serafín de Alba, staat als medeplichtige terecht. Tegen hem is drie jaar cel geëist.