De politie in Turkije heeft woensdag een man neergeschoten voor de ambassade van Israël in Turkije. Hij zou de ambassade hebben geprobeerd aan te vallen.

Volgens CNN Türk probeerde de 41-jarige Turkse man de ambassade in de hoofdstad Ankara met een mes binnen te dringen. Eerder was er nog sprake van een tweede aanvaller.

De man is door een bewaker van de ambassade in zijn been geschoten, nadat hij niet had gereageerd op een waarschuwing. Op videobeelden van de plek van het incident is te zien dat hij voor de beveiligingspoort van de ambassade wordt ingerekend.

De Turkse zender NTV meldde eerder dat er twee personen hebben geprobeerd de ambassade binnen te dringen. Ook werd gemeld dat er een persoon was omgekomen.

Video: Politie onderzoekt mogelijke bom na aanval ambassade

Psychische problemen

De politie onderzoekt of het om een terreuraanval gaat. De aanvaller zou tijdens 'Allahu Akbar' (God is groot) hebben geroepen.

De man zou ook hebben geroepen dat hij "het bloedbad in het Midden-Oosten" wilde stoppen. Hij zou psychische problemen hebben. Volgens de autoriteiten heeft hij geen strafblad en was hij niet lid van een terreurgroep.