De vader van de 28-jarige man die is aangehouden als verdachte van de bomexplosie in New York van afgelopen zaterdag, heeft zijn zoon twee jaar geleden betiteld als een terrorist. Hiervan maakte hij melding bij de politie.

De vader van de man zou de politie verteld hebben over de ideeën van zijn zoon nadat hij opgepakt werd voor betrokkenheid bij een andere schietpartij. De FBI heeft vervolgens onderzoek gedaan naar de man van Afghaanse afkomst. 

De FBI heeft echter ook gezegd dat er geen aanwijzingen zijn dat de man betrokken is bij een terreurcel. Volgens de New York Times zouden er op de laptop van de verdachte wel teksten zijn gevonden waarin hij zijn sympathie toont voor jihadisme. 

Ahmad Khan Rahami werd maandag in Linden (New Jersey) gearresteerd na een schotenwisseling met de politie. Hij liep verwondingen op, maar verkeert niet in levensgevaar.

Rahami wordt ervan verdacht zaterdag samen met meerdere personen een aanslag in de New Yorkse wijk Chelsea te hebben gepleegd. Daarbij raakten 29 mensen gewond.

Video: Politie pakt verdachte bomaanslagen New York op