De Amerikaanse politie heeft een 28-jarige Amerikaan van Afghaanse origine aangemerkt als verdachte in het onderzoek naar de explosies in New York van zaterdag. 

Volgens het Amerikaanse ministerie van Veiligheid is er een verband tussen de gebruikte explosieven in New York en die in buurstaat New Jersey. 

Bij de explosie in de New Yorkse wijk Chelsea raakten 29 mensen gewond. Een tweede explosief werd gevonden op 27th Street. Eerder ontplofte in New Jersey al een exposief in Seaside Park. Maandagochtend werd in New Jersey bovendien een rugtas met vijf explosieven gevonden.

De man die nu is aangemerkt als verdachte, Ahmad Khan Rahami, woont in New Jersey in de stad Elizabeth. Zijn huis is doorzocht. Volgens burgemeester Bill de Blasio kan Rahami "gewapend en gevaarlijk" zijn. Hij komt niet voor in de databases van de terreurbestrijding. 

De autoriteiten vermoeden dat er meer mensen betrokken zijn.

Gouverneur Andrew Cuoma van New York stelt dat de explosie in New York mogelijk toch een daad van internationaal terrorisme is. Eerder spraken de New Yorkse autoriteiten dit nog tegen. De politie acht het mogelijk dat er in de regio een terreurcel actief is.