Alle mensen die zaterdagavond door de explosie in New York gewond raakten, hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten. 

Volgens de gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, worden duizend extra agenten ingezet om te patrouilleren in busstations, luchthavens en metrostations. 

Bij de explosie in de New Yorkse wijk Chelsea raakten 29 mensen gewond, vooral door rondvliegend puin. De meeste verwondingen leken mee te vallen, maar volgens de politie heeft één persoon zwaardere verwondingen opgelopen.

Op 27th Street werd een tweede explosief gevonden; een snelkookpan met draden.

Volgens burgemeester Bill de Blasio is nog meer onderzoek nodig om exact te bepalen wie achter de aanslag zit en wat de motivatie voor de daad was, zei hij zondag. Hij wilde nog geen enkele theorie uitsluiten. Rechercheurs van de FBI zijn nog bezig om bewijsstukken te verzamelen op straat.

Video: Mensen rennen weg na explosie Manhattan

Blindeninstituut

De explosie vond rond 20.30 uur (lokale tijd) plaats op 23rd Street, voor de deur van een blindeninstituut. Enkele autoruiten sneuvelden en volgens een buurtbewoner was de knal "oorverdovend". Het is onduidelijk wat de explosie heeft veroorzaakt, maar volgens verschillende Amerikaanse media ontplofte een vuilnisbak. 

Het explosief dat werd gevonden op 27th Street, doet denken aan het explosief dat werd gebruikt voor de bomaanslag bij de marathon van Boston in 2013. Drie mensen kwamen bij die aanslag om het leven.