Hillary Clinton heeft in het verleden problemen met haar gezondheid gekend die leken op de uitdrogingsverschijnselen die zij zondag vertoonde, maar wist die altijd te overwinnen, zei haar man Bill Clinton maandag in een interview met CBS.

"Slechts heel af en toe in de vele vele jaren dat ze werkte is haar hetzelfde gebeurd wanneer ze extreem uitgedroogd was", zegt de oud-president.

"Desondanks heeft ze als een bezetene gewerkt als minister van Buitenlandse Zaken, als senator en daarna."

Tijdens de herdenking van de aanslagen van 11 september in New York, afgelopen zondag, vertrok Clinton voortijdig omdat ze zich naar eigen zeggen 'oververhit' voelde. Op beelden was te zien dat Clinton moeilijk op haar eigen benen kan staan.

Korte tijd later verklaarde Clinton dat ze zich weer goed voelde. Ze zou al die tijd wel gewoon bij kennis zijn geweest. Ze kampt echter wel al met een longontsteking, maakte haar campagneteam bekend.

Video: Hillary Clinton onwel tijdens herdenking 9/11

Genegeerd

Hillary Clinton bleek het advies van haar arts, om vijf dagen rust te nemen vanwege een longontsteking genegeerd te hebben. Ze dacht zelf dat het niet zo erg was. Dat zou ook de reden zijn dat ze niet openbaar had gemaakt dat ze ziek was, zegt ze aan CNN.

De 68-jarige Democrate moest enkele bijeenkomsten afzeggen, maar claimt dat ze binnen enkele dagen de campagne geheel zal hervatten. "Ik voel me nu veel beter en had veel eerder rust moeten nemen",  zei ze tegen CNN.

Ook zullen nieuwe medische gegevens van Clinton worden vrijgegeven om "slepende zorgen" over de gezondheid van Clinton weg te nemen.