De Amerikaanse Democratische presidentskandidate Hillary Clinton heeft slechts last van een longonsteking. Van andere gezondheidsklachten is geen sprake, stelt Clintons woordvoerder maandag. 

Dat Clinton met een longontsteking kampt, was al sinds vrijdag bekend. Ze had zich gemeld met een hardnekkige hoest die samenhing met een allergie, waarna de diagnose werd gesteld. 

Tijdens de herdenking van de aanslagen van 11 september in New York, afgelopen zondag, vertrok Clinton voortijdig omdat ze zich naar eigen zeggen 'oververhit' voelde. Op beelden was te zien dat Clinton moeilijk op haar eigen benen kan staan.

Korte tijd later verklaarde Clinton dat ze zich weer goed voelde. Ze zou al die tijd wel gewoon bij kennis zijn geweest. 

Naar aanleiding van de gezondheidsklachten heeft Clinton haar campagneactiviteiten voor een week stilgelegd. Volgens haar woordvoerder moet ze in de loop van de week weer in staat zijn de campagne te hervatten. Ook zullen nieuwe medische gegevens van Clinton worden vrijgegeven om "slepende zorgen" over de gezondheid van Clinton weg te nemen.