Een vrouw uit het Indiase Mewat zegt samen met haar 14-jarige nichtje te zijn verkracht omdat meerdere mannen dachten dat zij rundvlees hadden gegeten. 

Twee familieleden zouden om die reden zelfs zijn vermoord, meldt de BBC.

Volgens de 20-jarige vrouw kwamen vier mannen woedend op haar en haar familie af. De vermeende verkrachting en moordpartij zou twee weken geleden hebben plaatsgevonden, maar het nieuws is nu pas bekend geworden.

In verschillende staten in India geldt een verbod op rundvlees, waaronder ook in de bewuste staat Haryana. De stad Mewat ligt honderd kilometer ten zuiden van de hoofdstad Delhi en wordt voor het grootste deel bewoond door moslims. Tachtig procent van de 1,2 miljard Indiërs is echter hindoe, voor wie de koe heilig is en een taboe heerst op het eten van rundvlees.

In India staan verkrachtingsincidenten in de schijnwerpers sinds in 2012 een studente omkwam bij een groepsverkrachting in Delhi. Als reactie daarop werden anti-verkrachtingswetten geïntroduceerd. Desondanks worden in het land nog regelmatig seksuele aanvallen tegen vrouwen gemeld.