Door bosbranden op het Griekse eiland Thasos staat inmiddels bijna de helft van het eiland in brand. Overal in de zuidelijke helft van Thasos is er vuur. 

De vlammenzee is zo omvangrijk dat de brandweer zich moet beperken tot het voorkomen dat het vuur ook het noorden bereikt.

Honderden brandweerlieden zijn op het Egeïsche eiland Thasos aan het werk. Vliegtuigen en helikopters worden ingezet om water over bedreigde gebieden uit te storten. Vier brandweermannen zijn gewond geraakt. Ook enkele bewoners raakten gewond. Premier Alexis Tsipras bezoekt het getroffen eiland maandag.

Thasos ligt in het noordelijk deel van de Egeïsche Zee en telt ruim 14.000 bewoners. Vanwege de hevige bosbranden riepen de autoriteiten eerder de noodtoestand uit. 

Nederlandse toeristen

Nederlandse toeristen op het eiland ondervinden vooralsnog geen hinder van de bosbranden, die vooral hoog in de bergen woeden. Reisorganisatie Sunweb, die circa honderd gasten op Thasos heeft, zegt dat van een voorgenomen evacuatie afgelopen weekeinde is afgezien omdat rond de toeristenhotels geen gevaar bestond.

Reizigers hebben ook niet aangegeven weg te willen, zei een woordvoerster. Klanten die komende donderdag naar het Griekse eiland vertrekken en van hun reis naar Thasos willen afzien, kunnen volgens Sunweb desgewenst hun vakantie omboeken.