Een automobilist is op Sardinië ingereden op een feestende menigte. Minstens 31 mensen raakten gewond, onder wie een flink aantal kinderen en een baby. Die is er slecht aan toe.

De 43-jarige bestuurder verloor de macht over het stuur, ramde enkele hekken en reed tientallen meters door voor hij op het drukke dorpsplein van Nule tot stilstand kwam, schrijft de plaatselijke krant La Nuova Sardegna. Woedende omstanders sloegen de beschonken man in elkaar en er werd zelfs met een mes op hem ingestoken.

De politie heeft de bestuurder ontzet, naar een ziekenhuis gebracht en vervolgens aangehouden. De man, een dierenarts uit een buurdorp die ook in Nule veel klanten had, wordt verdacht van mishandeling. Hij had ruim vijfmaal zoveel gedronken als is toegestaan en moet vrezen voor een gevangenisstraf.

De inwoners van het Sardijnse Nule vierden op het plein van het plaatsje de verjaardag van de heilige maagd Maria toen de Fiat Panda op hen inreed. Er brak paniek uit, mogelijk mede ingegeven door de herinnering aan de aanslag in Nice van afgelopen zomer.