Door een defect geraakte kabelbaan hebben 45 mensen de nacht moeten doorbrengen in een gondel in de Franse Alpen in de buurt van de Mont Blanc.

De kabelbaan die de twee bergtoppen van de Aiguille du Midi en de Helbronner op een hoogte van ongeveer 3.000 meter met elkaar verbindt, stopte er donderdag rond 17.30 uur abrupt mee.

In totaal kwamen 110 mensen vast te zitten. Reddingswerkers slaagden erin om met vier helikopters 65 mensen uit de gondels te bevrijden. Daarna moest de operatie gestaakt worden, vanwege de invallende duisternis.

De overige 45 mensen werden gedwongen om de nacht in het transportmiddel door te brengen. Zij kregen dekens, eten en drinken. In de ochtend waren de problemen met de kabelbaan verholpen, waardoor de laatste personen veilig terug naar de basis van de kabelbaan konden worden gebracht. 

Video: Tientallen mensen overnachten in kabelbaan Mont Blanc door defect

Tientallen mensen overnachten in kabelbaan Mont Blanc door defect
Tientallen mensen overnachten in kabelbaan Mont Blanc door defect

Technisch mankement

De kabelbaan overbrugt een afstand van vijf kilometer en een ritje duurt gewoonlijk 35 minuten. Volgens de Franse minister van Binnenlandse zaken Bernard Cazeneuve werd het defect veroorzaakt door een technisch mankement. France 3 meldt dat de kabels door de hoge windsnelheid verstrikt raakten.