De Franse politie heeft drie vrouwen gearresteerd in verband met de zeven gasflessen die afgelopen zaterdag werden gevonden in een auto in Parijs. De verdachten waren waarschijnlijk van plan een aanslag te plegen.

Dat zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, donderdag. De vrouwen zijn 39, 23 en 19 jaar oud. "Ze waren geradicaliseerd, fanatiek en ze bereidden naar alle waarschijnlijkheid een gewelddadige actie voor."

Tijdens de arrestatie stak een van de vrouwen een agent neer. De politie reageerde daarop door de vrouw neer te schieten.

De auto met de gasflessen werd zaterdagavond al ontdekt, maar de politie deelde dit woensdag pas mee. De cilinders waren niet onderling verbonden en hadden geen ontstekingsmiddel. De nummerborden van de auto waren verwijderd. Volgens Franse media gaat het om een Peugeot 607.

De auto stond aan Quai de Montebello langs de Seine, vlakbij de Notre-Dame. De kathedraal ligt aan de overkant van de rivier, ongeveer 100 meter verder.

De auto behoort toe aan een man die op een lijst met potentiële terreurverdachten staat. Hij meldde zich zondag zelf bij de politie en werd vrijgelaten na te hebben verklaard dat zijn negentienjarige dochter, die plannen had naar Syrië af te reizen om zich aan te sluiten bij Islamitische Staat, er met zijn auto vandoor was gegaan. Het is nog niet bekend of zij een van de drie nieuwe arrestanten is.

Video: Auto met zeven gascilinders gevonden in auto bij Seine in Parijs