Een man uit Minnesota die wordt verdacht van de moord op de elfjarige Jacob Wetterling heeft bekend het jongetje te hebben ontvoerd en vermoord. Het stoffelijk overschot van Jacob werd zondag na ruim 27 jaar teruggevonden op aanwijzingen van de verdachte.

De verdachte, Danny Heinrich (53), zei dat hij de jongen heeft ontvoerd, daarna seksueel heeft misbruikt en hem vervolgens met twee revolverschoten heeft vermoord.

Heinrich kwam in 2015 in beeld bij de Amerikaanse justitie na aanrandingen bij jongetjes uit de buurt. Bij een huiszoeking werd kinderpornografie bij hem aangetroffen. Er waren geen beelden van de jonge Jacob bij.

Jacob Wetterling verdween in oktober 1989, toen hij met zijn broer een eindje ging fietsen in Minnesota en daarbij ontvoerd werd door een gemaskerde man. Hij bleef spoorloos en er werd niemand opgepakt. Vorig jaar heropende de politie het onderzoek. 

De verdwijning van het jongetje schokte Amerika. Jacobs ouders sprongen na de vermissing van Jacob op de bres om ook de vermissing van andere kinderen op te lossen. In 1994 nam het Amerikaanse parlement de Jacob Wetterling-wet aan, die staten verplicht om lijsten met zedendelinquenten bij te houden.