Een parkeergarage in aanbouw in het Israëlische Tel Aviv is maandag ingestort. Zeker twee mensen zijn omgekomen, meldt The Times of Israël

Volgens de Israëlische krant zijn de twee slachtoffers bouwvakkers. Achttien anderen, onder wie Israëliërs en Palestijnen, konden worden gered. Vier bouwvakkers zouden nog altijd onder het puin liggen. 

De ondergrondse garage stortte in omdat een bouwkraan omviel en op het dak terechtkwam. De politie vreest dat het gebouw nog verder kan instorten.

Video: Zeker twee doden na instorten parkeergarage Tel Aviv

Bouwkraan

Waardoor de ondergrondse garage van vier verdiepingen ineen is gezakt, is nog onduidelijk. Israëlische media berichten dat een bouwkraan was omgevallen die op de garage terechtkwam, maar de politie spreekt dat tegen. Volgens andere bronnen is een zwaar voertuig dat op de bovenste verdieping zou hebben rondgereden de boosdoener. Dat zou te veel hebben gevraagd van de constructie, die het vervolgens begaf.

Het reddingswerk verloopt moeizaam. De hulpdiensten moeten tunnels graven om sommige door puin bedolven slachtoffers te bereiken. De politie houdt nieuwsgierigen weg bij het terrein in Ramat Hachajal, in het noordoosten van Tel Aviv.