Het dodenaantal na de bevingen rond het Italiaanse dorp Amatrice is bijgesteld naar 296. Bijna 4.700 Italianen van wie de huizen zijn ingestort, verblijven op dit moment in tentenkampen in de omgeving.

In het puin van Amatrice hebben reddingswerkers het afgelopen weekeinde nog een aantal lichamen gevonden.

In het gebied dat twaalf dagen geleden werd getroffen door zware aardbevingen wordt de komende week veel regenval verwacht. De temperaturen zullen dalen, melden Italiaanse media.

Een woordvoerder van de lokale overheid heeft opgeroepen de meest kwetsbare mensen in de tentenkampen op korte termijn te verplaatsen naar een veiliger heenkomen.

Het zoeken naar slachtoffers rond het hotel in Amatrice dat instortte is zondag afgerond. Ook in het weekeinde werd het gebied opgeschrikt door een aantal flinke naschokken.

Video: Drone filmt ravage na aardbeving Italië

Levende dieren

Er zijn de afgelopen dagen nog wel een aantal dieren levend onder het puin van de aardbevingen vandaan gehaald. Zaterdag vonden reddingswerkers de hond Romeo, die tien dagen in een klein hol onder het puin had gezeten.

Twee dagen eerder werd er nog een levende poes gevonden in de puinhopen van Amatrice. Joy was na zeven dagen ernstig uitgedroogd, maar mankeerde verder weinig.