In de Verenigde Staten zijn twee mensen om het leven gekomen door de tropische storm Hermine. De storm kan aan kracht winnen en trekt richting het noorden. 

In Florida viel een boom op een dakloze man. Hij lag in een tent te slapen. De tweede dode viel in North Carolina. Daar kantelde een trekker met een oplegger. De bestuurder kwam om het leven.

Vrijdag kwam Hermine in Florida aan land als een orkaan (categorie één), maar verloor snel aan kracht. De tropische storm die het nu nog is, trekt langs de Atlantische kust richting het noorden. 

Video: Schade door tropische storm Hermine

Krachtiger

In kustgebieden zijn straten ondergelopen en bomen omgevallen. Ook is de elektriciteit op verschillende plekken uitgevallen. In de loop van zondagavond zou Hermine weer krachtiger kunnen worden, zo wordt voorspeld. 

Noodtoestand

Het National Hurricane Center verwacht dat Hermine dagenlang voor de kust van New Jersey kan blijven hangen. Voor drie gemeenten aan de kust heeft de gouverneur van New Jersey de noodtoestand afgekondigd. Ook de kustgebieden in Delaware zijn extra waakzaam. 

Hermine is de eerste orkaan in elf jaar tijd die aan land komt in Florida.