Tien dagen na de aardbeving in de Italiaanse stad Amatrice hebben de reddingswerkers een hond levend onder het puin vandaan gehaald. 

De Golden Retriever Romeo werd in de ruïnes van een huis in het zwaar getroffen deel van de stad gevonden, meldden Italiaanse media zaterdag.

De baasjes van de hond hadden na de aardbeving van 24 augustus een veilig heenkomen gezocht, maar van hun hond ontbrak sindsdien ieder spoor.

Toen de eigenaars tien dagen later naar hun huis teruggingen om persoonlijke bezittingen uit het puin te halen, gaf de ingesloten hond een teken van leven. Volgens de berichtgeving gaat het goed met het dier, dat in een klein hol onder het puin zat.

Bekijk hoe de brandweermannen de hond bevrijden:

Uitgedroogd

Het is overigens niet het enige huisdier dat na lange tijd nog levend uit het puin is gehaald. Drie dagen geleden werd er nog een poes gevonden in de puinhopen van Amatrice. De poes Joy was na zeven dagen ernstig uitgedroogd, maar mankeerde verder weinig.

Paus Franciscus heeft zaterdag een ontmoeting gehad met hulpverleners en een reddingshond die werden ingezet na de zware aardbeving in Italië. De paus ontving een team van reddingswerkers op het Sint-Pietersplein, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Hierbij aaide hij de hond Leo, die met zijn team een meisje levend onder het puin vandaan had gehaald.

Muts

De reddingswerkers overhandigden de paus een muts met het logo van de politie, die hij vervolgens opzette. De labrador Leo was openlijk geprezen na zijn inzet bij de reddingswerkzaamheden van de aardbeving. Begin deze week was hij al voorgesteld aan premier Matteo Renzi en aan bondskanselier Angela Merkel.

De aardbeving heeft bijna driehonderd mensen het leven gekost. De meeste slachtoffers kwamen uit Amatrice.