De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft woensdag in zijn aangekondigde immigratiespeech in Arizona een hard beleid ten aanzien van illegale immigranten aangekondigd. 

Trump wil illegale migranten in de Verenigde Staten keihard aanpakken als hij president wordt. Hij komt met een nieuw opsporingsapparaat en stelt extra bewakers aan om illegalen op te sporen en terug te sturen naar het land van herkomst. Ook buitenlandse criminelen worden opgespoord en het land uitgezet.

Ook benadrukte Trump in zijn speech dat illegalen geen kans hebben op een legale status, als hij aan de macht komt. "Er is geen amnestie. De dagen dat je Amerika illegaal binnenkomt en wacht tot je een legale status krijgt, zijn voorbij. Zo werkt het niet meer", aldus Trump terwijl zijn aanhang fanatiek juichde.

'Van ons houden'

Illegalen hebben maar een optie, aldus Trump. Terug naar hun land van herkomst en opnieuw een visum aanvragen voor Amerika. Dat visum zal alleen verleend worden onder voorwaarden van het nieuwe immigratiesysteem dat Trump wil invoeren.

Immigranten moeten vooraf hun vaardigheden en verdiensten aan kunnen tonen. "Het is ons recht als soevereine natie om die immigranten te kiezen, waarvan we denken dat ze het meeste bijdragen en die van ons houden."

In de speech sprak Trump wederom over de muur die hij wil laten bouwen bij de grens met Mexico. Die muur wordt volgens Trump "mooi, ondoordringbaar en voorzien van technische snufjes".

Video: Trump wil illegale immigranten in de VS keihard aanpakken