Zeker vierenvijftig doden bij aanslag op basis militie in Jemen

Bij een aanslag in Jemen zijn maandag zeker 54 doden gevallen. Een zelfmoordenaar zou met een auto op een basis van een lokale militie in Aden zijn ingereden en een bom hebben laten ontploffen. 

Het Ministerie van Gezondheid zegt dat er minimaal 67 gewonden zijn gevallen.

Islamitische Staat heeft de aanslag opgeëist via het aan hun gelieerde persbureau Amaq. Er werden verder geen details vrijgegeven. IS pleegt vaker aanslagen in Jemen dat verscheurd wordt door een burgeroorlog.

De aanslag was gericht tegen nieuwe rekruten. Er vielen ook tientallen gewonden. De slachtoffers van de aanslag zijn overgebracht naar een ziekenhuis dat wordt gerund door Artsen zonder Grenzen. 

Het gebouw behoort tot een lokale militie die met het leger meestrijdt tegen de Houthi-rebellen in Jemen.

Video: Ruim vijftig doden bij aanslag op basis militie in Jemen 

Rebellen

In Jemen wordt al twee jaar gevochten tussen regeringstroepen en rebellen uit het noorden van het land die naar de stam van de Houthi's worden genoemd. De Houthi's hebben veel terreinwinst geboekt en beheersen onder meer de hoofdstad Sanaa. Aden ligt 300 kilometer ten zuiden van Sanaa en is in handen van regeringsgetrouwe troepen.

Zondag zeiden de Houthi-rebellen het vredesoverleg met de verdreven regering in Jemen te willen hervatten zodra er een eind komt aan de bombardementen op het grondgebied dat zij bezet houden.

Lees meer over:
Tip de redactie