Kerkgangers hebben zondag in Medan op het Indonesische eiland Sumatra een man overmeesterd die tijdens de dienst een kleine bom liet ontploffen en een priester te lijf ging met een mes. 

De priester en de aanvaller raakten allebei lichtgewond, meldt de Jakarta Post. De politie beschouwt het incident in de katholieke Sint-Jozefkerk als een terroristische daad. De dader werd aangehouden. De politie ondervroeg hem over zijn motieven en zijn huis werd doorzocht.

Getuigen verklaarden dat de man tussen andere kerkgangers zat toen opeens een knal klonk uit zijn rugtas. Hoewel hij daarbij lichtgewond raakte, haalde hij een mes tevoorschijn en rende af op de priester. Kerkgangers wisten hem te overmeesteren voordat hij de priester kwaad kon doen.

Video: Priester aangevallen in kerk op Indonesische eiland Sumatra

Priester aangevallen in kerk op Sumatra
Priester aangevallen in kerk op Sumatra

Moslimbevolking

Indonesië heeft de grootste moslimbevolking ter wereld. Het overgrote deel hangt een gematigde vorm van de islam aan, maar het fundamentalisme is in de afgelopen jaren gegroeid, deels geïnspireerd door militante islamistische groepen als al-Qaeda en Islamitische Staat.

In juli vermoordden twee aanhangers van IS een priester in een kerk in Frankrijk.