In het zuiden van Thailand zijn dinsdag opnieuw bommen afgegaan. Daarbij is een persoon om het leven gekomen en raakten zo'n dertig mensen gewond, meldt de politie. Er zijn geen toeristen onder de slachtoffers.

Twee bommen ontploften nabij een hotel in het kustplaatsje Pattani. De eerste bom, die afging op een parkeerplaats aan de achterzijde van het hotel, maakte geen slachtoffers.

De tweede explosie kwam uit een vrachtwagen die voor de ingang van het hotel stond geparkeerd, laat een politiefunctionaris weten.

Twee weken geleden werden in Thailand binnen 24 uur aanslagen gepleegd op populaire toeristische bestemmingen, zoals het eiland Phuket, in de regio Surat Thani, in de stad Phang Nga en in Hua Hin.

Video: Weer bommen ontploft in zuiden van Thailand

Nederlanders

Bij de bomaanslagen van twee weken geleden vielen in totaal vier doden. Meer dan dertig mensen raakten gewond, onder wie vier Nederlanders.  

De Thaise politie maakte twee dagen na die aanslagen meerdere bommen onschadelijk die werden gevonden in de badplaats Hua Hin en op het eiland Phuket.

De explosieven werden gevonden tijdens een zoektocht van de politie naar aanleiding van de serie aanslagen.

Netwerk

De Thaise politie maakte maandag bekend dat de aanslagen in het zuiden van het land zijn gepleegd door minstens twintig mensen.

Politiechef Jakthip Chaijinda zei op een persconferentie te weten waar de daders "vandaan kwamen en naartoe gingen". Chaijinda sprak van een groot netwerk.

Het is volgens Chajinda niet bekend wat het motief is van de aanslagen op 11 en 12 augustus. Ook zijn de aanslagen nog niet opgeëist.