Het Nigeriaanse leger zegt zeker drie commandanten van terreurgroep Boko Haram te hebben gedood. Leider Abubakar Shekau zou bij luchtaanvallen zwaargewond zijn geraakt. 

Het leger uitte de claims dinsdag op Twitter. De luchtaanvallen werden vrijdag uitgevoerd in de staat Borno, de thuishaven van Boko Haram. 

Onder de doden zijn volgens het leger de leiders Abubakar Mubi, Malam Nuhu en Malam Hamman. Andere leden van de beweging zouden zwaargewond zijn geraakt. Het is niet duidelijk hoe zwaar Shekau is gewondgeraakt.

Bij recente luchtaanvallen op de terreurbeweging zijn naar schatting driehonderd strijders van Boko Haram omgekomen, meldt de lokale krant Leadership.

Kalifaat

Boko Haram is een islamitische terreurbeweging die strijdt voor oprichting van een kalifaat in Afrika en het verbannen van westerse invloed. De afgelopen zeven jaar heeft de beweging meer dan 15.000 mensen gedood in Nigeria en de buurlanden.

Zeker 2 miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen voor de terroristen. De legers van Tsjaad, Niger, Kameroen en Nigeria werken samen om de beweging te bestrijden.