Een Nederlands jongetje van acht jaar is om het leven gekomen in de Zweedse stad Göteborg. In de nacht van zondag op maandag is er een explosie geweest in het appartement waar hij verbleef.

Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de dood van het jongetje bevestigd. Volgens de Zweedse politie gaat het mogelijk om een wraakactie.

De jongen woonde in het Engelse Birmingham. Volgens de Birmingham Mail was de jongen in Zweden op familiebezoek. Ook zijn ouders zouden de Nederlandse nationaliteit hebben, volgens deze krant.

Vermoedelijk is er een handgranaat naar binnen gegooid. Op dat moment waren er meerdere kinderen en een paar volwassenen in het huis. Op het adres in Biskopsgården woonde iemand die is veroordeeld voor een dodelijke schietpartij vorig jaar in een eethuis in de buurt, zei de politie.

Bekijk beelden van het appartement

Explosie

De Zweedse politie heeft de Nederlandse ambassade in Stockholm geïnformeerd over het Nederlandse slachtoffer. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan niets zeggen over de precieze toedracht.

De Zweedse autoriteiten doen onderzoek naar de explosie. Ook hebben ze de moeder van de jongen opgevangen. De Nederlandse ambassade staat klaar om de moeder bij te staan als ze dat wil.