'Daders dood politieman Bonaire lieten veel sporen achter'

De overvallers die op Bonaire een Nederlandse politieagent doodschoten hebben veel bruikbare sporen achtergelaten. Zo vond de politie van een van de daders een pet, een horloge en een armband.

De overvallers hebben daarnaast meerdere verwondingen opgelopen, zo schrijft het AD maandag. Volgens de politie is een van de daders gevallen en heeft hij veel bloed verloren. 

De omgekomen politieman heeft een van de daders in het gezicht gekrabd. Ook liepen de nog voortvluchtige daders krassen op van doornstruiken. 

Minister Van der Steur heeft twintig Nederlandse rechercheurs naar het eiland gestuurd om te helpen bij het onderzoek naar de daders. Zij blijven daar naar verwachting zo'n zes weken. 

De 45-jarige Nederlandse politieman was met een collega naar een woning aan de westkant van het eiland gestuurd, waar een overval werd gepleegd. Toen de agenten arriveerden, kwam het tot een achtervolging en vervolgens tot een schietpartij. Het slachtoffer werd gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar kon niet meer worden gered.

De man werkte sinds 2013 in dienst van het Korps Politie Caribisch Nederland op Bonaire.

 

Lees meer over:
Tip de redactie