De zoon van drugsbaas Joaquin 'El Chapo' Guzman, Alfredo, is vrijgelaten door zijn ontvoerders.  Ook de vijf anderen die samen met Guzman maandag werden ontvoerd, zijn vrijgekomen.

De 29-jarige Alfredo Guzman is vrijdag op vrije voet gekomen, zei een familielid zondag tegen persbureau AFP. Het is niet duidelijk of er losgeld is betaald aan de ontvoerders. Volgens het familielid is er lange tijd onderhandeld.

Acht gewapende mannen ontvoerden maandag Guzman en vijf anderen uit een restaurant in het centrum van Puerto Vallarta.

Wie er achter de ontvoering zit is niet bekend. Vermoedelijk gaat het om een drugsbende die concurreert met het Sinaloa-drugskartel van Guzman.

Sinaloa

Dat kartel stond onder leiding van El Chapo, die werd gearresteerd maar vorig jaar weer uit de gevangenis ontsnapte. In januari wist de politie hem opnieuw te arresteren.

Puerto Vallarta, dat aan de Grote Oceaan ligt, is ook het werkterrein van het Jalisco New Generation-kartel. Deze bende wordt de laatste jaren steeds machtiger.

Gezocht

Het familielid dat het nieuws bracht wilde uit veiligheidsoverwegingen anoniem blijven. De Mexicaanse autoriteiten zijn op zoek naar Guzman. In 2009 werd tegen hem een arrestatiebevel uitgevaardigd.

De Mexicaanse autoriteiten konden de vrijlating niet bevestigen.