82.000 mensen geëvacueerd om bosbrand Californië

In de Amerikaanse staat Californië zijn 82.000 mensen geëvacueerd vanwege een snel groeiende bosbrand. Vijftien brandweerkorpsen proberen het vuur te bestrijden.

Nog eens 750 medewerkers zijn onderweg om hen te assisteren. Gouverneur Jerry Brown heeft in San Bernardino County, waar de brand woedt, de noodtoestand uitgeroepen.

Verschillende brandweerlieden kwamen dinsdag klem te zitten door het oplaaiende vuur, met verwondingen als gevolg. Ze wisten zichzelf uiteindelijk in veiligheid te brengen, meldde The Los Angeles Times.

Een onbekend aantal huizen is in vlammen opgegaan, maar tot nog toe zijn er geen berichten over dodelijke slachtoffers.

Video: Grote evacuatie om bosbrand VS

Aanhouding

Californië wordt al langer geteisterd door grote bosbranden. Duizenden hectares zijn aangetast. In het noorden van Californië is een bouwvakker aangehouden, die een van de branden mogelijk heeft aangestoken. 

De man wordt in verband gebracht met een grote bosbrand afgelopen weekend waarbij 175 huizen en winkels in het dorpje Lower Lake afbrandden.

Het onderzoek naar de man liep al meer dan een jaar. Hij zou sinds vorig jaar betrokken zijn geweest bij zestien andere bosbranden in de regio.

 

Lees meer over:
Tip de redactie