Vier vrouwen gearresteerd voor betrokkenheid bij aanslag Dhaka

Veiligheidsdiensten in Bangladesh hebben dinsdag vier vrouwen gearresteerd die mogelijk deel uitmaken van de groep militanten die achter de aanslag op een cafe in Dhaka zit.

Bij die aanslag kwamen 22 mensen om het leven. 

De vrouwen werden 's nachts opgepakt tijdens een inval. De politie werd getipt over de locatie van de vrouwen door een regionale militantenleider die vorige maand is opgepakt. 

"Drie van de vrouwen zijn studenten aan een privé-universiteit en de ander is een stagiair bij een ziekenhuis", aldus een politiewoordvoerder tegen Reuters. Er zijn ook spullen in beslag genomen. 

Op 1 juli stapten rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) zeker zes terroristen de toeristische horecagelegenheid binnen en gijzelden de bezoekers. Onder de bezoekers waren veel buitenlanders uit onder meer India, Italië, Japan en Sri Lanka. Na twaalf uur maakten commando's een einde aan de gijzeling.

Beloning 

Er zijn inmiddels al meer dan tien mensen gearresteerd vanwege mogelijke betrokkenheid bij de aanslag, onder wie zeven vrouwen.

Eerder werd bekendgemaakt dat de politie een Canadees en een officier uit het leger van Bangladesh verantwoordelijk houdt voor de aanslag. Vorige week werd al een Brit gearresteerd die mogelijk ook betrokken zou zijn geweest.

Er is een beloning uitgeloofd voor de tip die kan leiden tot de arrestatie van de twee.

Lees meer over:
Tip de redactie