Doden door aardbeving Peru

Een aardbeving in de regio Arequipa in het zuiden van Peru heeft zeker vier en mogelijk negen levens geëist. Ook zijn er tientallen gewonden gevallen.

Lokale bestuurders repten tegen de Peruaanse krant El Comercio over negen doden. De gouverneur van Arequipa kwam met een lager dodental. Hij zei maandag tegen de omroep RPP dat tot dusver vier doden zijn geïdentificeerd, onder wie een Amerikaan. Die verbleef in een hotel in de plaats Yanque.

De aardbeving was zondagavond laat (plaatselijke tijd) en had een kracht van 5,2. Het epicentrum lag in de buurt van de stad Chivay, ongeveer 850 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Lima.

Video:Zuiden Peru opgeschrikt door aardbeving

Colca

Van circa tachtig huizen staat vast dat ze door de beving onbewoonbaar zijn geworden. ''Maar waarschijnlijk zijn het er veel meer'', aldus gouverneur Yamila Osorio van Arequipa. Ook wegen naar Chivay zijn zwaar beschadigd.

Vooral langs de rivier Colca zijn veel huizen verwoest. Die rivier loopt langs de Colca Canyon. Dat is een van de diepste kloven van de wereld en daarom populair bij toeristen.

''We hebben geen aanwijzingen dat er Nederlanders bij betrokken zijn'', aldus een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees meer over:
Tip de redactie