Bij een luchtaanval op een ziekenhuis in de noordelijke provincie Hajja in Jemen zijn minstens elf mensen gedood. Negentien mensen zijn gewond geraakt. 

Een getuige meldt aan persbureau Reuters dat medici niet meteen met de evacuatie van de gewonden begonnen omdat er nog vliegtuigen door de lucht vlogen waardoor meer aanvallen werden gevreesd. 

Het ziekenhuis wordt beheerd door Artsen zonder Grenzen. Zij hebben op Twitter bevestigd dat het ziekenhuis doelwit was en dat er meerdere doden en gewonden zijn. Onder de doden is een medewerker van AzG. De medische teams zorgen voor de gewonden.

De luchtaanval werd uitgevoerd door Saudi-Arabië en een aantal soennitische bondgenoten, die de Jemenitische regering te hulp zijn geschoten in haar strijd tegen de sjiitische Houthi-rebellen. Zaterdag kwamen al tien kinderen om bij een bombardement op een school in de buurprovincie Sadaa. De soennitische alliantie houdt vol dat een trainingscentrum van de rebellen het doelwit was van die luchtaanval.

"Woedend"

Artsen zonder Grenzen heeft de door Saudi-Arabië aangevoerde alliantie naar eigen zeggen precies verteld waar het ziekenhuis staat, om te voorkomen dat het per abuis doelwit zou worden. Dat doet de hulporganisatie altijd, maar toch ging het dit jaar al vier keer mis. AzG zegt ''woedend'' te zijn en de aanval van maandag ''onacceptabel'' te vinden.

Volgens de Verenigde Naties hebben de luchtaanvallen al vele Jemenitische burgers het leven gekost. Dat valt ook de opstandelingen, die burgers niet zelden als menselijk schild inzetten, aan te rekenen, aldus de VN.