De Franse politie heeft vrijdag een 32-jarige man aangehouden op verdenking van de verkrachting van een 8-jarig Nederlands meisje op een camping in de Ardèche.

De verdachte werd opgepakt in Lyon, melden Franse media. De 32-jarige man is afkomstig uit het zuiden van de Ardèche. Hij blijft nog zeker 24 uur in voorarrest, melden Franse media zaterdagavond.

De krant Le Dauphiné Liberé meldde zaterdagavond dat de man vastzit in Largentière in het departement Ardèche.

In de nacht van maandag op dinsdag zou het meisje zijn verkracht op camping Du Vieux Pont in Saint-Alban Auriolles, een veel bezochte plek door Nederlanders nabij het beroemde Vallon Pont d'Arc.

Het meisje sliep in een tent apart van haar ouders. Haar ouders hoorden het meisje in de nacht, omstreeks 3 uur, gillen. De dader wist te ontkomen.

Rechercheurs

De politie zette een dertigtal rechercheurs op de zaak. Wat hen op het spoor van deze verdachte heeft gezet is nog onduidelijk. Ooggetuigen hebben verklaard de man maandagnacht bij de camping te hebben gezien, schrijft het plaatselijke filiaal van France Bleu.

Het meisje herinnerde zich het silhouet van de dader en wat bijzonderheden over zijn kleding en heeft de politie kunnen helpen met het maken van een compositietekening.

DNA-sporen

Onmiddellijk na het drama zijn DNA-sporen veilig gesteld die mogelijk de schuld of onschuld van de verdachte kunnen bewijzen. Volgens de Franse krant Le Dauphiné Liberé duurt het normaal gesproken twee tot drie maanden tot het DNA-onderzoek is afgerond.

Tussen 2010 en 2012 werden de campings in de Ardèche ook al opgeschrikt door een reeks verkrachtingen van meisjes en jonge vrouwen. De 'campingverkrachter', zoals de dader al gauw werd aangeduid, werd uiteindelijk opgepakt en zit nog vast.