Doden en gewonden na bomaanslagen in Thaise badplaats Hua Hin

In de Thaise badplaats Hua Hin is bij een dubbele aanslag donderdagnacht tenminste één persoon om het leven gekomen. Eenentwintig mensen raakten gewond. 

Onder de gewonden is een Nederlandse toeriste, meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De 23-jarige vrouw raakte lichtgewond. Het ministerie doet geen uitspraken over de aard van haar verwondingen. 

BBC News meldt dat op de bewuste plek bommen zaten verstopt in plantenbakken en op afstand tot ontploffing zijn gebracht.

De slachtoffers vielen pas bij de tweede bom, die op nog geen vijftig meter afstand van de eerste ontplofte. De overleden persoon zou een vrouw zijn die in de buurt een eetkraam runde. 

Toerisme

De explosies vonden vlakbij een groot resort plaats. Hua Hin, een populaire toeristische bestemming, ligt niet ver van de hoofdstad Bangkok. In de plaats ligt ook een van de buitenverblijven van de Thaise koning Bhumibol Adulyadej. 

Volgens de BBC komen dubbele aanslagen vaker voor in Thailand, maar dan vooral in de zuidelijke provincies. Dergelijke aanvallen zijn zeldzaam in de toeristische gebieden van het land.

Video: Dode en meerdere gewonden bij bomaanslag in Hua Hin

Lees meer over:
Tip de redactie