De Franse president François Hollande heeft donderdag gezegd dat de daders die verantwoordelijk zijn voor de natuurbranden rond Marseille zullen worden opgepakt.

"We gaan deze criminelen vinden", zei Hollande volgens persbureau AFP. "En ze moeten de juiste straf krijgen."

Woensdag ontstonden felle natuurbranden in het zuiden van Frankrijk. Bij blusacties raakten vier brandweermannen gewond, onder wie drie ernstig.  

In Vitrolles, ten noordwesten van Marseille, werden woningen ontruimd en meer dan duizend bewoners in veiligheid gebracht.

In diezelfde stad is volgens de Franse tv-zender BFM woensdagavond een man opgepakt, die eerder door een omwonende was betrapt toen hij uit het struikgewas kwam. Hij zou daar een brandje hebben gesticht.

De branden zijn inmiddels onder controle. Volgens president Hollande zijn er meer daders dan de opgepakte man in Vitrolles. Bij een bezoek aan een politiebureau in Marseille zei hij dat er zeker "brandstichting" heeft plaatsgevonden.

Hollande prees verder "het uitstekende werk van de professionele brandweerlieden" bij de brand. In totaal zijn zo'n 1.800 brandweerlieden uitgerukt.