Politie in Canada schiet terreurverdachte dood na dreiging

De Canadese politie heeft in het stadje Strathroy een 23-jarige verdachte doodgeschoten nadat 'geloofwaardige informatie' was binnengekomen over een mogelijke terreurdreiging.

Dat meldt CTV. De Canadese politie zegt op Twitter dat de man is geïdentificeerd en dat 'de nodige maatregelen zijn getroffen'. 

Buurtbewoners zeggen dat de inval in de woning van de Canadees gepaard ging met een explosie en geweerschoten. Er zou geen dreiging meer zijn voor de inwoners van de stad. Strathroy ligt om ruim tweehonderd kilometer van Toronto. 

Video: Politie Canada schiet terreurverdachte dood 

IS

Bronnen vertellen aan Reuters dat de dader is geïdentificeerd als Aaron Driver. Hij was een bekende van de politie en werd vorig jaar ook al gearresteerd omdat hij in een video zijn steun uitsprak voor Islamitische Staat (IS).

In februari van dit jaar legde de rechtbank Driver geen celstraf op, maar de rechter oordeelde wel dat hij geen contact meer mocht zoeken met leden van IS of andere groeperingen. Ook werd hij verbannen van sociale media en mocht Driver geen computer meer hebben.

Driver zou zijn opgepakt omdat hij in een nieuwe video dreigt met een aanslag in een 'prominente stad'. De autoriteiten waren bang dat Driver deze aanslag op woensdag (lokale tijd) tijdens het drukste punt van de dag zou willen uitvoeren.

Lees meer over:
Tip de redactie