Bij pogingen enkele felle natuurbranden in het zuiden van Frankrijk te bedwingen, zijn woensdag vier Franse brandweerlieden gewond geraakt. 

Drie van hen liepen ernstige verwondingen op, zo laat het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken weten.

Ongeveer 1.800 brandweerlieden zijn uitgerukt om de branden te blussen. Ze krijgen hulp van blusvliegtuigen. In onder meer Vitrolles, dat even ten noordwesten van Marseille ligt, zijn woningen ontruimd en meer dan duizend bewoners in veiligheid gebracht.

Honderden hectares zijn al in vlammen opgegaan, melden Franse media. In grote delen van de Provence zijn dikke, vaak geelbruine rookwolken te zien.

Bekijk beelden van de brand:

Gewonden door natuurbranden in Zuid-Frankrijk
Gewonden door natuurbranden in Zuid-Frankrijk

Vluchten

Een groot aantal vluchten van en naar Marseille en andere vliegvelden in de buurt zijn vertraagd of zelfs geschrapt. Ook verscheidene wegen, zoals de A8 en A7, en spoorlijnen zijn afgesloten.

Loco-burgemeester Julien Ruas van Marseille uitte op de Franse televisie zijn zorg over het vuur. "Het verspreidt zich snel. Het vuur beweegt zich in de richting van noordelijke wijken in Marseille."

Ruas noemde de grootte van de brand "absoluut uitzonderlijk", en adviseerde mensen in de stad om niet de weg op te gaan.