De Belgische politie heeft een man gearresteerd die met een machete rondliep in het oosten van Luik. De arrestatie komt een dag nadat een man met een machete twee politieagentes aanviel in Charleroi.

Dat schrijft VRT. De politie van Luik kreeg zondagochtend een melding over een man met een mes. Een deel van de omgeving waar de man zich bevond werd afgezet.

De man heeft de machete niet gebruikt en was geen bekende van de politie. Onduidelijk is waarom hij de machete bij zich droeg. België heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen na de aanval van zaterdag. Dat maakte premier Charles Michel zondag bekend na een bijeenkomst met de veiligheidsdiensten.

Het gaat om maatregelen voor de veiligheid van politiemensen, aldus Michel, die zondagochtend van zijn vakantieadres in Frankrijk naar België is teruggekeerd.

Vergadering

De vergadering met de veiligheidsdiensten in Brussel ging zelf ook gepaard met ongewoon zware veiligheidsmaatregelen. Militairen en politiemensen beveiligden de omgeving en er waren dekzeilen geplaatst om het zicht te ontnemen.

De man die zaterdagmiddag in Charleroi twee politieagentes verwondde met een machete werd neergeschoten en overleed. Veel is nog onduidelijk over de toedracht. Volgens de politie zou de dader "Allahu Akbar" hebben geroepen, toen hij met zijn kapmes toesloeg voor het politiebureau.

Video: Hulpdiensten komen met loeiende sirenes aan in Charleroi

Hulpdiensten komen met loeiende sirenes aan in Charleroi
Hulpdiensten komen met loeiende sirenes aan in Charleroi