De Duitse politieke partij SPD wil zo snel mogelijk af van het parlementslid Petra Hinz. Dat melden Duitse media. De 54-jarige Hinz kwam vorige maand in opspraak toen bleek dat ze het grootste deel van haar cv bij elkaar had gelogen.

Zo had ze onder andere een afgeronde rechtenstudie uit haar duim gezogen. Na het bekend worden van de fraude, kondigde Hinz aan te zullen vertrekken als lid van de Bondsdag. Dat is tot op heden nog niet gebeurd en de partij wil nu actie ondernemen om haar weg te krijgen.

Volgens de Bondsdag heeft Hinz zich daar ziek gemeld. Pogingen om met haar in contact te komen zijn mislukt. De politica is kennelijk ondergedoken.

Ultimatum

Hinz is in het parlement afgevaardigde voor de stad Essen. De SPD-afdeling in die stad heeft haar maandag twee dagen de tijd gegeven af te treden. De partij wacht intussen met spanning af of Hinz zich woensdagavond, als het ultimatum afloopt, heeft gemeld.

''Tot nu toe hebben we nog niets van haar gehoord'', zei de vicevoorzitter van de lokale afdeling woensdagochtend. De afdeling wil dat Hinz zich terugtrekt uit alle partijfuncties die ze bekleedt.

Als Hinz zich niet meldt, kan de partij verder weinig anders doen dan haar als lid te schrappen. De SPD kan haar niet dwingen om uit de Bondsdag te stappen.