Bij een aanslag op veiligheidstroepen in de Libische stad Benghazi zijn dinsdag zeker 22 mensen om het leven gekomen. Zeker twintig anderen raakten gewond.

De aanslag, die een gebouw van drie verdiepingen vrijwel met de grond gelijk maakte, vond plaats in een woonwijk in het stadsdeel Guwarsha. Daar vechten troepen van de Haftar al geruime tijd met de zogeheten Shuraraad van Revolutionairen van Benghazi, waarin een aantal islamistische strijdgroepen zich hebben verenigd.

Generaal Khalifa Haftar, een bondgenoot van de tegenregering die zich in Oost-Libië als rivaal van de islamistische regering in Tripoli heeft opgeworpen, bond twee jaar geleden de strijd aan met de Shuraraad.

De afgelopen maanden hebben zijn troepen in Benghazi veld gewonnen, maar de stad is nog niet geheel in hun handen. Haftars tegenstanders slaan geregeld terug met bomaanslagen, maar zelden zijn die zo bloedig als deze.

Het Libische Nationale Leger, zoals Haftar zijn strijdmacht noemt, en de tegenregering in Benghazi erkennen de regering van nationale eenheid die sinds kort in Tripoli is aangetreden vooralsnog niet.