De vermoedelijke piloot van de heteluchtballon die zaterdag is neergestort in de Amerikaanse staat Texas zat eerder in de gevangenis voor rijden onder invloed van alcohol en drugs.

Niemand van de zestien inzittenden overleefde het ongeluk van afgelopen weekend.

Volgens persbureau AP was piloot Alfred Nichols zeker vier keer veroordeeld voor rijden onder invloed in de staat Missouri. Het gaat om incidenten in 1990, 2002 en 2010. In 2010 verdween Nichols voor bijna twee jaar achter tralies. Ook zat Nichols in 2000 ruim een jaar vast voor een drugsvergrijp.

In 2013 werd de piloot al eens aangeklaagd na een incident met een luchtballon. Met een gezelschap van acht personen moest hij een noodlanding maken omdat hij te weinig propaan bij zich zou hebben gehad. Een van de inzittenden klaagde hem hiervoor aan. De zaak werd geschikt voordat de rechter er aan te pas kwam.

De autoriteiten hebben overigens nog niet bevestigd dat Nichols de piloot van de ballon zou zijn. Maar volgens lokale media hebben vrienden en familie bevestigd dat het om deze man zou gaan.

Hoogspanningskabels

De ballon vatte zaterdag midden in de lucht vlam en stortte neer in een weide bij Lockhart, iets ten zuiden van de stad Austin. Waarschijnlijk heeft de ballon hoogspanningskabels geraakt.

De luchtvaartautoriteiten FAA, de National Transportation Safety Board en de FBI doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Het ongeluk in Texas is het op een na dodelijkste ongeval ooit met een heteluchtballon.

Video: Zestien doden door neerstorten heteluchtballon Texas

Zestien doden door neerstorten heteluchtballon Texas
Zestien doden door neerstorten heteluchtballon Texas