Verzorgers van een dierentuin in de Venezolaanse hoofdstad Caracas hebben woensdag het karkas van een paard aangetroffen. Het dier was gedood vanwege de voedseltekorten in het land. 

Onbekenden hadden het hek van het verblijf van het dier vernield en het beest geslacht "om het vlees mee te nemen", zo laat een een officier van justitie cvan het Zuid-Amerikaanse land weten.

Niet alleen de Venezolanen lijden onder de tekorten, de levende have in de Caricuao Zoo evenzeer. Een vertegenwoordigster van de medewerkers klaagde enkele dagen geleden steen en been over het gebrek aan voer voor de dieren in het 630 hectare grote park.

Er zijn er al vijftig doodgegaan door ondervoeding. Minister van Milieu Ernesto Paiva bestrijdt echter dat dat de reden is.

Inwoners van Venezuela merken al lange tijd de gevolgen van een zware crisis. In het land is door de moeilijke economische omstandigeheden een ernstig gebrek aan de eerste levensbehoeften. Veel schappen in supermarkten zijn leeg en mensen moeten dagenlang wachten op veel producten.