Ook laatste drie agenten vrijgesproken in zaak dood Freddie Gray

De laatste drie agenten die nog terechtstonden voor de dood van Freddie Gray in 2015 zijn woensdag vrijgeproken voor hun vermeende rol bij het het overlijden van Gray. 

De aanklagers hebben alle aanklachten ingetrokken meldt AP.

Hiermee zijn er geen agenten veroordeeld voor betrokkenheid bij de dood van de zwarte Amerikaan wiens overlijden leidde tot hevige protesten van de Black Lives Matter-beweging. 

De 25-jarige Gray werd op 12 april 2015 gearresteerd omdat hij volgens de politie een illegaal steekwapen op zak zou hebben.

Hij werd naar het politiebureau vervoerd in een busje, maar bij aankomst kon Gray niet meer ademhalen of praten. Hij belandde in een coma en werd naar een ziekenhuis vervoerd, maar stierf een week later, primair aan de gevolgen van een gebroken nekwervel.

Het letsel zou het gevolg zijn van een 'wilde rit' van de bestuurder. Gray zou daarbij om hulp geroepen hebben, maar deze nooit hebben gekregen. 

Rice

De 41-jarige Rice had de hoogste rang van alle aangeklaagde agenten die betrokken waren bij Gray's dood. Hij werd aangeklaagd voor doodslag, roekeloze mishandeling en wangedrag onder werktijd omdat hij de veiligheidsriem niet had omgedaan bij Gray.

Eerder werd Ceasar Goodson vrijgesproken. Hij bestuurde het busje waarin Gray werd vervoerd en was onder meer aangeklaagd voor dood door schuld, doodslag, geweldpleging en wangedrag.

Ook politieman Edward Nero werd vrijgesproken. Nero zou Gray zonder goede reden hebben gearresteerd en vervolgens nalatig zijn geweest, omdat hij er niet voor zorgde dat Gray een gordel omkreeg.

Video: Eerder werd onder meer Edward Nero vrijgesproken

Lees meer over:
Tip de redactie